Yölentokelpuutus NF(A)

Yölentokelpuutus on yleensä seuraava askel lentäjän toivelistalla hänen saatuaan yksityislentäjän lupakirjansa (PPL). Sinun tarvitsee vain suorittaa lyhyt teoriakoulutus ja vähintään viiden lentotunnin edestä lentokoulutusta saadaksesi lupakirjaasi tuon uuden lyhenteen “NF(A)”. Lentokoetta ei vaadita, vaan pelkkä kurssin suorittaminen riittää. Toisin kuin monien muiden kelpuutusten kohdalla, yölentokelpuutusta ei tarvitse uusia, vaan se on kertakaikkinen.

Yölentokelpuutus oikeuttaa lentämään pimeällä näkölentosääolosuhteissa (VFR, visual flight rules), eli yöllä mutta edelleen erossa pilvistä. Yöllä lentäminen on selvästi vaativampaa kuin päivä-VFR-lentäminen, ja siinä onkin tiukemmat sääminimivaatimukset. Yölentokelpuutus helpottaa etenkin matkalentojen lentämistä, sillä se sallii viivästykset ja suunnitelman muutokset ilman, että joutuisit pimeän takia perumaan suunnitelmasi. Jos tähtäät ammattilentäjäksi, on yölentotaito välttämättömyys.

Aeropolella voit lentää yölentokelpuutuksesi lasiohjaamolla (Garmin G1000) tai perinteisin lentomittarein — valintasi mukaan! Järjestämme Sinulle myös tarvittaessa lisäkoulutusta mittarilennosta (lento pelkkien lentomittarien avulla ilman näköyhteyttä maahan tai ulos).

Päivän pituuden vuoksi yölentokoulutusta annetaan käytännössä vain marraskuusta maaliskuuhun. Älä pelkää pimeää! Ota yhteyttä nyt päästäksesi yötaivaalle!