Laivastomme

Meillä Aeropolella on tarjota uudenkarhea Diamond-laivasto käyttöösi. Euroopan suurimman yleisilmailukoneiden valmistajan, itävaltalaisen Diamond Aircraftin uuden sukupolven lentokoneet ovat pienkoneiden aatelia lasiohjaamoineen ja hiilikuiturakenteineen. Koneiden moottorit ovat huippuluotettavia ja taloudellisia, ja ohjaamot viimeisen päälle mietittyjä. Näitä parempia yleisilmailukoneita saa hakea!

Koulutuksen tehokkuuden takaamme säästä ja vuodenajoista riippumatta käyttämällä Diamondin valmistamaa simulaattoria, joka vastaa täydellisesti käyttämäämme lentävää kalustoa.

Huom: käytämme vain tyyppihyväksyttyä kalustoa. (Emme siis kouluta esim. ultrakevyillä tai experimental-koneilla.)

Klikkaa linkkejä alla perehtyäksesi tarkemmin lentokalustoomme.

DA20-C1 Evolution

DA20-C1

Kaksipaikkainen Diamond Evolution (DA20-C1) on erityisesti lentokoulutuskäyttöön suunniteltu ja käytössä parhaissa lentokouluissa ympäri maailman, mm. Yhdysvaltain ilmavoimissa. Se on suorituskykyisempi kuin vanhempi mutta yleisempi Cessna 152 pirteän ruiskumoottorinsa ansiosta. Koneessa on sähkötrimmi, sauvaohjaus, Garmin GNS420 -suunnistus-GPS sekä lähes rajoittamattoman näkyvyyden tarjoava kuomukate.

Tekniset tiedot:

Vuosimalli 2000
Istuinpaikat 2
Voimalaite Continental IO240-B
Moottoriteho 125 hv
Tyypillinen matkalentonopeus 120 solmua
Nousukyky merenpinnan tasalla 850 fpm
Maksimilentoonlähtöpaino 800 kg
Lentosäännöt VFR päivä

Tutustu koneeseen tarkemmin valmistajan sivuilla.

Ks. hinnat.

DA40-180 Star G1000

DA40-180

Diamond Star (DA40-180) on moderni nelipaikkainen kone, joka soveltuu niin matkailukoneeksi kuin koulutukseenkin erinomaisesti. Bensiinimallimme on huomattavasti dieselversiota suorituskykyisempi, ja koneemme on varustettu alansa huippua edustavalla Garmin G1000-lasiohjaamolla. DA40 omaa kaikki pienemmän DA20:n hyvät puolet, ja siirtyminen koneiden välillä on vaivatonta. Myös siirtyminen suurempaan, kaksimoottoriseen DA42:een on yksinkertaista, sillä koneissa on lähes identtiset ohjaamot. Lisäksi Aviation Consumerin (Jan-2012) tekemän selvityksen mukaan DA40 oli selvästi turvallisin lentokone kategoriassaan.

Tekniset tiedot:

Vuosimalli 2004
Istuinpaikat 4
Voimalaite Lycoming IO360-M1A
Moottoriteho 180 hv
Tyypillinen matkalentonopeus 130 solmua
Nousukyky merenpinnan tasalla 800 fpm
Maksimilentoonlähtömassa 1200 kg
Lentosäännöt VFR päivä & yö, IFR

Tutustu koneeseen tarkemmin valmistajan sivuilla.

Ks. hinnat.

DA40-TDI – Star, Thielert 2.0

Diamond Star (DA40-TDI) on moderni nelipaikkainen kone, joka soveltuu niin matkailukoneeksi kuin koulutukseenkin erinomaisesti. Tässä TDI-mallissa on Centurion 2.0 -dieselmoottori, perinteinen mittaripaneeli kahdella Garmin GNS430 -GPS-vastaanottimella ja HSI-näytöllä, joka on kytketty KAP140-autopilottiin. DA40:ssä on kaikki pienemmän DA20:n hyvät puolet, ja siirtyminen koneiden välillä on vaivatonta, varsinkin kun turbo-ahdettu moottori on tietokoneohjattu ja lentäjän tarvitsee käyttää vain yhtä moottorinhallintavipua (SLPC, single-lever power control). Lisäksi Aviation Consumerin (Jan-2012) tekemän selvityksen mukaan DA40 oli selvästi turvallisin lentokone kategoriassaan.

Technical data:

Year of manufacture 200x
No of seats 4
Engine Thielert 2.0
Engine power 135 hp
Typical cruise speed 120 KTAS
MSL climb performance at MTOM 500 fpm
MTOM 1150 kg
Flight rules VFR day & night, IFR

See the manufacturer’s page

The aircraft is also available for rental by licensed pilots on an hourly basis, once you have completed the type-checkout questionnaire and in-flight training. Contact us to arrange your type checkout, after which you have a very versatile and fast aircraft readily at your disposal, be it for local sightseeing or cross-country flights! (Club members may in fact be able to rent the aircraft at a reduced rate.)

Price from 1-Jan-2013 onwards: Aircraft 237 EUR/h. Price includes VAT 24% and are subject to change later.

DA42NG Twin Star G1000

DA42NG

Uuden sukupolven Diamond DA42NG (New Generation) on todella moderni lentokone, joka jättää kilpailijat kauas taakseen. Loistavasti varustellusta DA42:sta löytyy varusteita, joita ei löydy edes useimmista suihkukoneista. DA42 on ottanut haltuunsa eurooppalaisen ansiolentäjäkoulutuksen täysin varustelunsa ja polttoainetehokkuutensa ansiosta. Koneemme on jäänestolla varustettu, mahdollistaen ympärivuotisen mittarilennon myös huonolla säällä. NG-mallissa on kaksi huippusuorituskykyistä 168 hevosvoiman Austro-dieselmoottoria. Ja alansa paras Garmin G1000-lasiohjaamo kuuluu perusvarustukseen, luonnollisesti.

Tekniset tiedot:

Vuosimalli 2005, päivitys 2011
Istuinpaikat 4
Voimalaitteet 2 x Austro Engine AE 300
Moottoriteho 2 x 168 hv
Tyypillinen matkalentonopeus 170 solmua
Nousukyky merenpinnan tasalla 1150 fpm
Maksimilentoonlähtöpaino 1900 kg
Lentosäännöt VFR päivä & yö, IFR, hyväksytty jäätäviin olosuhteisiin

Tutustu koneeseen tarkemmin valmistajan sivuilla.

Ota yhteyttä sopiaksesi ME piston- tai MEP/IR mittarilentotarkastuslentosi DA42:lla!

Ks. hinnat. Käytettävissä tarkastuslentoihin ja perehdytyskoulutukseen. Tarkastuslentomaksu vaihtelee — pyydä meiltä tarjous!