Liikennelentäjä ab-initio ATPL-kurssi

Aeropole hakee ainutlaatuiselle Diamond Cadet liikennelentäjäkurssille lentämisestä aidosti kiinnostuneita henkilöitä. Liikennelentäjäkurssin hinta 119 800 €* sisältää koko koulutuksen, joka tarvitaan lentoyhtiöihin työllistymiseen.

Täytä hakulomake ja aloita ura lentäjänä (hakulomake on englanninkielinen)

Ammattilentäjän opintolinjalle on jatkuva haku. Hae täyttämällä hakulomake ylläolevalla napilla.

ATPL Kurssiesite

Lentäjän työ on tarkkuutta ja hermoja vaativaa, mutta liikennelentäjäkoulutukseen päästäksesi tarvitset vain normaalin näön (silmälasien kanssa) ja perusterveyden – sekä runsaasti innokkuutta ja tavoitteita tähdätä korkealle! Jos sinulta löytyy tahtoa olla parhaista parhain, olet oikea henkilö ammattilentäjän koulutukseemme.

Aeropolen Diamond Cadet ab-initio ATPL-kurssi eli liikennelentäjän lupakirjakurssi on paketti, joka sisältää kaiken tarvittavan, mutta on mukautettu juuri sinun tarpeisiisi. Kurssin päätteeksi sinulla on ansiolentäjän lupakirja ja ns. frozen-ATPL tason pätevyys, joka oikeuttaa muutaman vuoden työkokemuksen jälkeen sinut toimimaan liikennelentokoneen kapteenina. Otamme ammattilentokurssille oppilaita vain haun kautta noin neljä kertaa vuodessa, mutta opiskelu mukautetaan juuri sinun edistymistahtiisi. Valitsemme vain parhaat lentäjäksi haluavat kurssille, sillä haluamme että Aeropolen liikennelentäjäoppilas on alan parhaimmistoa jo lentokurssilla. Hiomme Diamond Cadeteistamme alan timantinkovia ammattilentäjiä.

Ammattitaitoiset lennonopettajamme ja huippumoderni kalustomme takaavat lentäjäkoulutuksen, jossa jo ensilennosta lähtien sinua valmennetaan nykyaikaisten lentokoneiden tietokoneistettujen mittaristojen vaatimuksiin. Voit opiskella sekä suomeksi että englanniksi. Koulutus kestää noin 12–24 kk. Teoriaopiskelu on mahdollista tehdä itsenäisinä etäopintoina ja työn ohella. Lentokoulutus tapahtuu Helsinki-Malmin lentoasemalla ja voidaan järjestää osin myös Tampereella (Pirkkala), Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Aeropolen ammattilentäjäkurssi on kattava. Hinta sisältää kaiken koulutukseen liittyvän: lentotunnit, oppimateriaalit, oppitunnit, kartat ja muut tarvikkeet. Hoidamme myös byrokratiat puolestasi, mutta lentokokeet ja koemaksut lisäämme vielä kurssin hintaan. Oppilaamme ovat oikeutettuja Kelan opintotukeen.

*Kurssimaksu maksetaan erissä, 1. erä 15% kurssin hinnasta ja sen jälkeen kuukausittaisissa tasaerissä. Kurssihinta ei sisällä lääkärintarkastusta sekä teoria- ja lentokoemaksuja (noin 2000 euroa).

Pääsyvaatimukset 

Kielitaitovaatimuksena on riittävä englanninkielen taito, sillä kirjallinen oppimateriaali on suurilta osin englanninkielistä.

Yläasteen fysiikan ja matematiikan taitoja vastaava osaaminen vaaditaan, tai ylä-asteen päättötodistus. Lukion käyminen on etu. Testaamme taitosi omassa valintakokeessamme.

Terveysvaatimukset ovat samantasoiset kuin ajokortille. Silmälasit eivät ole este lentäjän työssä. Lääketieteellinen kelpoisuus varmistetaan erillisessä ilmailulääketieteellisessä terveystarkastuksessa, joka on osa valintaprosessia. Lääketieteellinen kelpoisuusvaatimus maksaa noin 700 euroa, ja sen suorittaa Liikenteen turvallisuusviraston valtuuttama ilmailulääketieteen keskus (Aero Medical Center AME).

Kuinka haet kurssille

Otamme liikennelentäjä-opiskelijoita haun kautta jatkuvalla haulla. Alla on esitetty seuraavan hakuprosessi. Aloita täyttämällä hakulomake, ja otamme sinuun yhteyttä henkilökohtaisesti hakuprosessin aikataulusta. Haku on jatkuva ja hakuprosessi kestää tyypillisesti 1-2 viikkoa.

Täytä hakulomake tällä sivulla (jatkuva haku)
  Ilmoitamme henkilökohtaisesti valinnasta haastatteluvaiheeseen
Haastattelu ja soveltuvuuskoe
Psykologiset ja soveltuvuustestit
Ilmailulääkärin tarkastus (medical)
Lopullinen valinta ja koulutussopimuksen allekirjoittaminen

Kurssin rakenne

Private
Pilot
Licence
ATPL
Theory
NF
Diamond Cadet
BIM
CPL
MEP

Instrument
Rating

MCC
3 kk
6 kk
9 kk
12 kk
15 kk

Suositeltu etenemistahti täyspäiväsellä opiskelulla.

Kurssin sisältö

Private Pilot Licence (PPL)
Lento-opetus
46 lentotuntia
100 tuntia opetusta
Teoriaopetus
noin 75 h itseopiskelua
noin 25 h luokkaopetusta
PPL-lentokoe PPL-teoriakoe
ATPL Cadet Module
Night Flying (NF)  5 lentotuntia yöllä, 10 tuntia opetustaYölentämisen perusteet. ATPL-teoria noin 650 teoriatuntiaTeoriasta noin 85 % on itseopiskelua ja 15 % lähiopetusta. Kaikki teoriat voi suorittaa omalla etenemistahdillaan koko ATPL-opetuksen ajan.Osa-alueet:
– lentomenetelmät
– lennonteoria ja aerodynamiikka
– lentokoneen mittaristo
– lentosuunnistus, radionavigointi
– sää ja meteorologia
– mittarilennon radioviestintä
– lennon suunnittelu
– lentokoneen suoritusarvot
– lentokoneen rakenteet ja järjestelmät
– ihmisen suorituskyky ja rajoitukset
– ilmailumääräykset
Aeropole Diamond Cadet100 lentotuntiaYksinlentokokemuksen kerryttäminen, itsenäisenä lentäjänä toimiminen. Valinnanvaraisia lentotehtäviä ja lisäkoulutusta:
– vesilentokelpuutus
– taitolentokelpuutus
– matkalentoja Euroopassa
ATPL Training Module
Basic Instrument Module (BIM) 10 lentotuntiaMittarilennon perusteet. ATPL-teoria (jatkoa)
Commercial Pilot Licence (CPL) 15 lentotuntiaAnsiolentäjäkoulutus.
Instrument Rating (IR) 40 lentotuntiaMittarilentokurssi:
– sovellettu mittarilento
– matkalento mittarilentosäännöin
– mittarilentomenetelmät
Multi-Engine Piston (MEP) 8 lentotuntia, 7 teoriatuntiaLentäminen monimoottorikoneella, myös moottorihäiriötilanteissa. MEP-luokkakelpuutuskoulutus.
CPL-, IR- ja MEP-lentokokeet ATPL-teoriakoe
Multi-Crew Co-operation (MCC) 20 lentotuntia, 25 teoriatuntiaMiehistöyhteistyökurssi. Toimiminen useamman ohjaajan miehistössä. Lentoyhtiömenetelmien perusteet.