Yksityislentäjän lupakirja PPL(A) ja LAPL(A)

Opi lentämään!

 

Yksityislentäjän lentolupakirja (PPL) on jokaisen lentäjän ensimmäinen lentolupakirja — niin harrastelentäjän, hupilentäjän kuin ammattilentäjänkin. Lentäjän lupakirjakurssin voit aloittaa milloin vain, ja sen aikataulu räätälöidään aikatauluusi sopivaksi. Yksityislentolupaa voit käyttää vaikkapa mökki- tai työmatkoihin. Vain taivas on rajanasi!

Voit myös valita hiukan kevyemmän ja edullisemman kevytlentäjän LAPL-kurssin, joka noudattaa samaa ohjelmaa kuin PPL mutta on hieman lyhyempi. LAPL on helposti laajennettavissa yksityislentäjän lupakirjaksi ja oikeuttaa käytännössä lähes samaan kuin PPL.

Saadaksesi lentolupakirjan et edes tarvitse erinomaista näkökykyä tai kuntoa — lääketieteelliset vaatimukset ovat samankaltaiset kuin ajokorttia varten. Ikärajoina ovat vain minimi-iät: 16 vuotta ennen yksinlentoja ja 17 vuotta lupakirjan saamiseksi. Silmälasit eivät ole este, ja kurssin voi aloittaa jopa hieman alle 16-vuotiaana. Yläikärajaa ei ole.

 

Mitä lupakirjalla voi tehdä?

Yksityislentäjän lupakirja oikeuttaa sinut lentämään päiväolosuhteissa näkölentosäännöin (VFR) ns. pienlentokoneilla tai teknisemmin ilmaistuna yksimoottorisilla mäntämoottorimaalentokoneilla (SEP land). Yöllä lentäminen on mahdollista lennettyäsi lyhyen yölentokurssin (NF). Myös vesilentokelpuutus on verraten pieni lisäkurssi. Lupakirjaan voi myös lisätä myöhemmin muita kelpuutuksia, kuten taitolentoa tai huonon sään mittarilentoa. Lupakirjaa voi käyttää mm. lentomatkailuun ja työmatkoihin, maisemalentoihin sekä ystäviesi lennättämiseen — ja se on myös väistämätön ensiaskel jos jatkat ammattilentäjäksi.

Mikä on PPL(A) ja LAPL(A)?

 • PPL (Private Pilot Licence) on yhteiseurooppalainen yksityislentäjän lupakirja. Se tunnustetaan kansainvälisesti, myös Euroopan ulkopuolella.
 • LAPL (Light Aircraft Pilot License) on rajattu muoto PPL-lupakirjasta. Sen käyttöoikeudet on rajattu enintään nelipaikkaisiin lentokoneisiin, jotka painavat enintään 2000 kg, mikä riittää käytännössä todella pitkälle: esim. nelipaikkainen Diamond DA40NG -koneemme painaa 1280 kg.
 • (A) tarkoittaa tyyppihyväksyttyjä lentokoneita (Aeroplanes). Pienestä koostaan huolimatta nämä “oikeat” lentokoneet — toisin kuin esim. ultrakevyet laitteet — luokitellaan turvallisuusmääräyksissä samaan kategoriaan kuin liikennekoneet.
 • Lentolupakirjan myöntää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Aeropolen laatu- ja tyytyväisyystakuu

 • Kokeneet ammattilennonopettajat
 • Saat koulutuksessa saman laatutason kuin ammattilentäjäkadettimme
 • Teoriat etäopintoina verkossa ja/tai kirjoin
 • Lennot huippumoderneilla, eurooppalaisilla Diamond-koneilla
 • Voit maksaa osissa kurssin edetessä
 • Lähi- ja tukiopetusta ammattilaisilta
 • Sinulle räätälöidyt aikataulut ja opintosuunnitelma
 • Aloita sinulle sopivana ajankohtana
 • Opiskelu työn ohessa
 • Opetus 7 päivää viikossa, 365 vrk vuodessa

 

 

Klikkaa tästä, niin tehdään sinustakin lentäjä!

Hinta 13 490  (LAPL) tai 18 490 € (PPL) (sis ALV 24%)

 

Pääset lentämään

 

Opetamme sinut lentämään alkaen ensimmäisestä lentoonlähdöstäsi aina kurssin päätteeksi lennettävään lentokokeeseen saakka. Saat kurssilla monipuolisen lentokoulutuksen lisäksi kattavan teoriakoulutuksen ilmailun perusteista. Meillä saat alan parasta koulutusta. Lentokoulutus voidaan aloittaa vaikka ensimmäisellä käynnilläsi!

Kurssin lento-osuus voidaan aloittaa heti, kun olet allekirjoittanut koulutussopimuksen. Ennen ensimmäistä yksinlentoa sinun tulee käydä ilmailulääkärin vastaanotolla.

Lentokoulutus tapahtuu Helsinki-Malmin lentoasemalla, ja käytössäsi on kentän moderneinta kalustoa. Koulutus annetaan kaksipaikkaisella Diamond DA20 -koneella, ja sinulla on mahdollisuus käyttää myös lasiohjaamolla varustettua nelipaikkaista Diamond DA40NG –konetyyppiämme. Koulutus voidaan järjestää myös omalla koneellasi tai toisella kentällä erikseen sovittaessa.

 

 

Lennon teoria

 

Kurssin teoriaosuus tehdään etäopintoina (distance learning). Voit opiskella teoriaa omassa aikataulussasi, töiden ohella tai silloin kun ehdit. Se ei kuitenkaan tarkoita että olisit yksin opintojesi kanssa!

Saat jatkuvaa opinto-ohjausta ja tukiopettajamme ovat aina langan päässä vastaamassa kysymyksiisi. Opiskeltuasi kunkin aineen ensin kotona tulee sinun osallistua aineen lähiopetusjaksoon Helsinki-Malmin lentokentällä. Näitä päivän mittaisia lähiopetusjaksoja kurssiin kuuluu neljä — meillä ei kenenkään valmistuminen ole jäänyt aikataulujen sovittamisesta kiinni!

Avaimet käteen

 

Et tarvitse muuta kuin halun oppia. Me hoidamme loput!

Kurssihinta

13 490 EUR (LAPL)

18 490 EUR (PPL)

 

Sis ALV 24%. Ilmailulääkärin tarkastus ja todistus, tarkastuslentäjän korvaus ja Trafin lupakirjan kirjoitusmaksut eivät sisälly hintaan (noin +800 EUR, sitoumuksetta). Vielä toistaiseksi Trafin teoriakoemaksut sisältyvät hintoihimme! Kurssin voit maksaa etenemisesi tahdissa osissa.

Ota nyt yhteyttä meihin, niin kerromme miten sinusta tulee lentäjä!

 

Etäopiskelulla opit joustavasti ja tehokkaasti

Läsnäolovaatimus teoriaopinnoissa on vähäinen ja henkilökohtainen opintosuunnitelmasi räätälöidään Sinun tarpeidesi mukaan.

 • Voit opiskella omaan tahtiisi painottaen kiinnostuksesi kohteita, niin nopeasti tai hitaasti kuin haluat.
 • Voit opiskella tehokkaasti kun Sinulla on aikaa, oli se työmatkoilla tai kotona tms.
 • Sinulla on mahdollisuus kerrata asioita niin paljon kuin haluat ennen kokeita.
 • Et ole yksin, vaan tukiopettaja on aina linjan päässä vastaamassa kysymyksiisi.

Pääset alkuun myös pelkällä teoriapaketilla

Epäröitkö kurssin hintaa? Ei hätää, pääset alkuun ostamalla pelkän teoriakurssin, ja lennot voit maksaa vaikka lento kerrallaan.

 • PPL/LAPL-teoriakurssi 1 995 € (Web Shop), sis. Trafin teoriakoemaksut.
 • Lennot 420 €/lento, jos maksat yksitellen.

Mitä lupakirjan hankkimisen jälkeen?

Useimmat haluavat lentää lupakirjan saatuaan mielekkäällä kalustolla, vaikka osalle pelkkä lupakirjan hankkiminen onkin monelle riittävä tavoite ja palkitseva saavutus. Koulutuksen jälkeen tasokas ja kasvava Diamond-kalustomme ovat vuokrattavissasi erittäin kilpailukykyisin hinnoin. Varsinkin DA40 on laadukas matkalentokone ja Aeropolelaisetkin ovat sillä matkanneet ympäri Eurooppaa.